Pojďte s námi Pivní stopou...

...ať už šlo o jakoukoli dobu, člověk, potřeboval-li se zorientovat, orientačními body byly vždy hospůdky, hostince, krčmy a obdobná zařízení. Věhlas daných podniků, jejich hostinských a lahodného moku nám prostě utkví v hlavě vždy víc, než název ulice. Abychom se tedy ve světě nikdy neztratili, pojďme si rozšířit své obzory prostřednictvím sběratelské hry, jejímž úkolem a cílem je, seznamovat nás jak s hospůdkami a širokou škálou nejen českého piva, tak i se zajímavostmi, které by neměly uniknout naší pozornosti.

Turistika s pivním režimem...

62. stopařská hospoda Přilepení

Zář
20

POZOR! POZOR! Jistě jste zaznamenali, že se stopařská hospoda přesunula na říjnový termín. Tedy se uskuteční ve čtvrtek 31. října od 18 hodin tamtéž.

První sraz stopařů po prázdninách bude o týden opožděn. Napište si, prosím, do diářů, že se sejdeme ve čtvrtek 3. října kolem 18. hodiny U Ječmene (Ječná 893/38, Praha 2 - Nové Město).

Těšit se můžete na zkrácený tradiční hospodský kvíz.

Napište Márovi Pivoplazovi nebo na WhatsApp, že přijdete, ať ví kolik míst rezervovat.

Napsal(a) Maple číst dál

Pivovar Vítek z Prčice

Zář
20

Čtvrtým pivovarem PL „Kde se pivo vaří 3" byl Pivovar Vítek z Prčice v Sedleci-Prčice, navštívený v červnu 2024. Pivovar byl založen v roce 2005, ale prvního pivečka jsme se dočkali až v roce 2010 (někde uváděno dokonce 2013). Vaří poctivé nefiltrované kvasnicové pivo, většinou z moravského humnového sladu, žateckého chmele a kvalitní vody o výstavu přibližně 1000 hl. Součástí pivovaru je památník a muzeum Vítkovců.

Vůbec pivovar a restaurace připomíná slavnou dobu Vítkovců. K vidění jsou ukázky z historie pivovarnictví, vinařství a stravování za Vítkovců. Každá část pivovaru je věnována, na jeho památku, některé osobnosti z rodu pánů z růže, která se nesmazatelně zapsala do dějin našeho národa...

Pivní nabídka mapuje rod Vítkovců, a proto se zde vaří hlavně piva česká, bavorská, rakouská, nakouřená, pšeničná, medová a žitná. Vaří se stabilně 15 druhů, z nichž je 4-6 druhů na čepu.

Ochutnat proto můžete piva spodně kvašená - Vítek z Prčice 8 - 10 - 12 % světlá, 12% černé, 13% bavorské polotmavé, 13% bavorské extra světlé, 16% bavorský Bock, 13% vídeňské světlé, 13% vídeňské červené, 11% žitné světlé, 14% medové, svrchně kvašená - Vítek z Prčice 12% české pšeničné, 12% bavorské pšeničné bílé, 11% nakouřené nebo některé z příležitostně vařených piv...

Kuchyně nabízí českou klasiku a minutky z mas pečených jako ve středověku na grilu a saláty ze středověkých surovin. Možno ochutnat moučníky palačinky a kávy. Vítkovci nevstávali od stolu nenajedení a tak dostanete takové množství, které vás uspokojí k sytosti.

Přijďte proto prosím hojně popít, zahodovat a připít si na Vítka z Prčice (a nezapomeňte, „nevěřte nikomu, kdo týden pivo ani víno nepil")...

Napsal(a) pepin-23 číst dál

61. stopařská hospoda

Zář
20

Šedesátá první stopařská hospoda se konala v tradičním termínu, poslední červnový čtvrtek v Turnovské pivnici. Ve Vršovicích se sešlo několik zástupců Pivní stopy. V půl osmé kdy jsem dorazil, seděli u stolu už po několika pivech Tukky, Mokosh, Psycho, Rudík, Ibišek, Zuzana, Nesty, a Pudl.

Téma referátu a malého kvízečku mělo být, vzhledem k připravovanému výletu do pivovaru Vítek z Prčice dané - Sedlec-Prčice a Prčický pochod. Ten se pro nevelkou účast, pokročilou hodinu a ochutnávání piv neuskutečnil a proto jsem si ho schoval pro připravovanou další stopařskou hospodu na toto téma. Program večera se proto soustředil na informace o tomto připravovanému výletu a veselé historky z prčického pochodu. S některými obzvlášť vytrvalými stopaři jsme setrvali až do zavírací hodiny. Všem co dorazili a popili bych poděkoval za příjemné posezení...

Napsal(a) pepin-23 číst dál

Pivovar Tahoun

Zář
18

Naše putování do pivovaru Tahoun jsme zahájili v Milovicích, nechvalně proslulými pobytem sovětských vojsk. V navštíveném Muzeum vojenského prostoru bylo pro mnohé překvapení, že tu bylo vojenské cvičiště Mladá už za Rakouska-Uherska, za 1. světové války tu věznili tisíce italských zajatců, v 50. letech byl na vojně Josef Škvorecký, a díky tomu vznikl Tankový prapor.
Různými způsoby jsme se dostali do Všejan - Vanovic, kde byl hlavní objekt našeho zájmu - pivovar Tahoun. Zakladateli pivovaru jsou dva obchodní přátelé, kteří v roce 2018 nechali zbourat budovu místního hostince a v novostavbě roku 2022 otevřeli pivovar s restaurací.

Protože se ve Všejanech koná Mistrovství ČR v přetahování lanem, postupně dospěli k názvu pivovaru Tahoun. V rozlehlé restauraci jsou umístěny tanky i varny.

Hrůzné předpovědi počasí navzdory jsme se sešli v nečekaně velkém počtu.

A tak jsme dohromady ochutnali celé portfolio nabízených piv. Zatímco my jsme začínali s Vyrovnanou desítkou, rozený experimentátor Pudl si objednal kyseláč.

I pro další piva majitelé vybrali názvy, které mají vyjadřovat: „Není kam spěchat. Pohoda. Klid.“ Takže se vám představuje Poklidná APA a Rozvážný tmavý ležák.

Původní profese obchodníků je znát i v mottu pivovaru: „Nechceme se vyTahovat, ale naše pivo je nejlepší!” S pivem vládla spokojenost. Ale je na posouzení našich znalců, zda tomuto heslu dají za pravdu.

Napsal(a) Zuzana číst dál

Nová pivní stopa...

Zář
13

Své putování Královskou oborou začneme v jedné z nejnovějších akvizicí pohostinských provozů v Praze. 28. srpna 2014 pár minut před půlnocí odjel z nádraží Bubeneč poslední vlak. A přesně deset let poté zde byla otevřena Stanice 6. Z inzerovaného komunitního centra, workoutu a půjčovny kol se naštěstí vyklubala hospoda, kde z perónu při pivku můžeme pozorovat vlaky, které...

více se dočtete v brožurce

Nová Pivní stopa je v pořadí dvoustá sedmá a její název zní Královskou oborou, jejím autorem je Zuzana a ibišek, tak můžete směle vyrazit na tuto novou pivní stopu. Brožurku můžete získat objednáním na tukky@seznam.cz.

Napsal(a) Tým Pivní stopy číst dál

Výlet do pivovaru Tahoun

Zář
03

Přátelé stopaři, v sobotu 14. září 2024 se uskuteční čtvrtý výlet v rámci PL Kde se pivo vaří, tam se dobře daří 3. Navštívíme pivovar Tahoun ve Všejanech-Vanovicích. Pojedeme přímým vlakem v 9:20 z Masarykova nádraží do Milovic (10:07). Možný dřívější sraz na startovací pivko v Masaryčce. Hned u nádraží je bývalý kulturní dům, dar československého lidu sovětským oficírům. Budova byla zrekonstruována a před rokem zde bylo otevřeno Muzeum vojenského prostoru, mapující vojenskou historii místa od roku 1904 až do odchodu sovětské armády v 90. letech 20. století. Kdo má k muzeím vyložený odpor, může strávit čas v pivnici U Jelínků hned naproti, případně jet o půl nebo hodinu později z Prahy. Poté vyrazíme po červené směr Všejany. Cestou půjdeme okolo výběhu divokých koní a praturů, kteří teď osídlili vojenský prosto Mladá. Když budeme mít štěstí, z vyhlídek u cest nějaké uvidíme.

Poté okolo stále funkčního letiště se zanoříme do bývalého vojenského prostoru, a okolo bunkrů Mordová rokle dojdeme po 8 kilometrech do Vanovic, části Všejan. Zde na nás čeká pivovar Tahoun. Je to moderní pivovar, kde strávíme zbytek odpoledne.

Protože nás s ibiškem velice zaujala letošní soutěž Za pivem na kraj Česka, bude kvíz věnován okresům ČR. Domů jede vlak přímo z Všejan každé dvě hodiny přes Nymburk v 16:40, 18:40... Ale jak inzerují majitelé: „Není kam spěchat. Pohoda. Klid.“ Což odráží i názvy jednotlivých piv - Klidná 11, Pohodová 12, Rozvážná 11, Pokojná 10. Tak si je vychutnejme a nikam nespěchejme!

Napsal(a) Zuzana číst dál

Pivovarská restaurace U Vojtěchů

Srp
24

Pivovar a restaurace U Vojtěchů se nachází na východě Pardubic ve zdánlivě zastrčené vilové čtvrti Studánka. Ale není tomu tak, z centra jste tam za pár minut trolejbusem č. 1.

Restauraci je letos přesně sto let. V roce 1924 koupil hostinec František Vojtěch se svojí ženou Annou a o sedm let později ho přestavěli do dnešní podoby. Po smrti Františka Vojtěcha hostinec nadále řídila jeho žena. V roce 1959 byl hostinec vyvlastněn, ale paní Anna zde zůstala jako vedoucí ještě celá šedesátá léta. V roce 1991 v restituci ho získává paní Anna společně se synem Františkem zpět. Přenechávají ho svým synům, resp. vnukům Anny Petru a Pavlovi, kteří hostinec vedou nadále. A protože mají Vojtěchovi štěstí a nevymřeli po přeslici, syn Pavla Martin založil v roce 2020 v hostinci vlastní pivovar. Takže v pivovaru U Vojtěchů je sládkem Martin Vojtěch.

Pivovar vaří nefiltrovaná, nepasterizovaná, poctivá piva. Lze zde ochutnat klasické ležáky i svrchně kvašená piva. Doposud se protáčí deset druhů piv, vždy jsou na čepu tři druhy, dva ležáky plus jeden svrchňák. Aktuální nabídka je dle sezóny a nálady sládka. Ale jedno je jistota - na čepu je vždy jejich páteřní pivo, a to jedenáctka Podlipák. Název se ztotožňuje s lipami, pod kterými si v horkém létě můžete v klidu posedět, a k tomu to jedno orosené patří. V době naší návštěvy točili opravdu Podlipáka a světlou dvanáctku Aviatik.

A jim dělal společnost Slunečník - Summer Ale.

Po přemístění pivovaru Bahno mimo Pardubice a hlavně po uzavření pivovaru Pernštejn zachraňuje čest krajského města jedině pivovar U Vojtěchů. I proto stojí zato do pivovaru zavítat.

Napsal(a) Zuzana číst dál

Městský pivovar Domažlice

Črv
15

Je téměř výjimkou, aby se zavřený průmyslový pivovar znovu otevřel jako pivovar. Tou světlou výjimkou je Městský pivovar Domažlice. V Domažlicích se pivo vařilo od středověku, současný městský pivovar byl založen v roce 1841. V 80. letech 20. století byl začleněn do podniku Plzeňské pivovary. V roce 1994, kdy se pivovar stal součásti akciové společnosti Plzeňský Prazdroj, uvařil 157 000 hl piva. Hlavním produktem byl Purkmistr 12°. V roce 1996 však Prazdroj domažlický pivovar uzavřel. Uvažovalo se o demolici celého pivovaru, nakonec v roce 2004 zmizelo prakticky vše kromě hvozdu a sladovny. V té době začalo město s mnohaletou rekonstrukcí zbylých budov pivovaru, ale výsledek stojí zato.

V roce 2020 se do původní i nové sladovny a hvozdu znovu vrátila výroba piva. V bývalých humnách se usídlila pivnice.

Do budovy sladovny se vešla i stylová restaurace, galerie Hvozd, veřejná knihovna, komunitní centrum, taneční sál, přednáškový sál, a dvě muzea s expozici „Pozor, hranice!“ a

"Příběh domažlického pivovaru". V podstatě si teď v pivovaru mohou dát dostaveníčko celé Domažlice obzvlášť, když na místě zbourané části pivovaru vyrostl Kaufland. Pivovar se specializuje na tradiční výrobu spodně kvašených piv plzeňského typu, které vaří na měděné 10hl dvounádobové varně. Sládci ale také pravidelně připravují i svrchně kvašená piva. Městský pivovar Domažlice s maximálním ročním výstavem 3000 hektolitrů nabízí Domažlickou 12, Domažlickou 10,

Čerchov 11, tmavý Čakan 11, polotmavý Ponocný 13, hALE, hIPA, jejichž názvy odkazují na chodské nářečí.

Stránky pivovaru mají na titulní stránce: „Hdo píl umříl, hdo ne, umříl teky.“ Tak neváhejte a přijeďte. Město, pivnice i piva stojí zato.

Napsal(a) Zuzana číst dál

Ohlédnutí za X. pivním kempem "Na divokém západě"

Črv
13

Přátelé, kamarádi, stopaři, kovbojové a kovbojky...

Už po desáté je to zase za námi, a kempy ubíhají čím dál tím rychleji. Tentokrát jsme se sešli nedaleko loňského "anglického kempu", opět na severu Čech. Čekal na nás pravý nefalšovaný ranč Janská nedaleko České Kamenice, kde nás přivítali nejen jeho majitelé, ale i koně, kočky, pes a jedno prasátko (počet prasátek se v průběhu večera postupně zvyšoval Biggrin ). Místo nebylo zvoleno náhodně, protože celý kemp měl téma "Na divokém západě" a tak se místní salloon, nebo chcete-li společenská místnost, kolem šesté hodiny naplnila opravdu drsnou společností, naštěstí však tři "šerifové" zvládli situaci s přehledem, a tak celý kemp proběhl jako vždy - v pohodě, klidu, a to i přes zvýšenou konzumaci piva a ohnivé vody (někdo). Za toto vám jako vždy děkujeme.

Po celý víkend jsme odehráli turnaj v klasickém pokeru, i když se značně zjednodušenými pravidly. První "kvalifikační" kola proběhla již v pátek hned po příjezdu prvních z vás, semifinálová kola v sobotu a finále v neděli. Tuto soutěž pro vás připravil a zorganizoval Pepin a i když občas proběhly nějaké menší spory, nakonec šerifové nemuseli nikoho nijak zvlášť umravňovat. Vítězem pokeru, kde přesně a matematicky musíte odhadnout vaše šance na vítězství, se stala kupodivu Jaruška (všichni víme, že v karetních hrách a všeobecně hazardu vždy vyhraje Clapping ), druhým byl Mára (který druhým místem v pokeru přišel o vítězství v celém kempu Dash 1 ) a třetí v pořadí byl Mydli.

Protože nám v kulinářské soutěži už asi před třemi roky došla témata, bylo téma této každoroční soutěže volné, jakýkoliv pokrm alá western. Na jednom stole se sešly různé speciality, ale jsem si jist, že takovou žranici bychom na opravdovém divokém západě nezažili. Stůl se doslova prohýbal pod různými jednohubkami, několika verzemi tataráků, nachos, různě upravených mas, sekaných, sladkých koláčů či bábovek, a jiných různých ohňostrojů chutí a vůní. Hlavní cenu za letošní kulinářskou soutěž, a to hru Bang, si odvezl Radimek.

Páteční podvečer jsme si zpestřili promítáním sestřihů z předešlých pivních kempů, a představili jsme vám pivněstopařský narozeninový dort (který ovšem podlehl částečné zkáze horkem při převozu - a možná na něj v Rudíkově autě snad prý spadl pivní sud - Rudík říkal Shok ). Každopádně je s podivem, že to vše dort přežil, a i když jeho počáteční podobu zná jen paní cukrářka, dort chutnal výborně. Večer pak proběhla soutěž "Poznej stát Ameriky", kterou jsme dohráli až do konce - i když do té jedné až druhé hodiny ranní vydrželi jen skalní.

V sobotu proběhl výlet, tradičně již pod taktovkou Psycha. Zhruba šesti kilometrová procházka kolem podzemní továrny Rabštejn a s terénní vložkou nás zavedla do České Kamenice do pivovaru Kotouč. Zde jsme po startovním pivku absolvovali prohlídku pivovaru s panem majitelem, který ještě s bolavou hlavou po předešlé večerní pijatyce usrkával z kelímku kávu. Po prohlídce se naše společnost rozdělila - někdo zůstal ve výčepu pivovaru, někteří vyrazili do místní pivovarské restaurace, někteří na koncert Luboše Pospíšila na místní náměstí a někteří ani nevím kam. Po návratu na ranč proběhla semifinálová kola pokeru a večer vědomostně-videostopová soutěž "Jak byl dobyt západ". Tuto přetěžkou soutěž jsme opět dokončili celou, ale jako v pátek, jen se skalními příznivci, protože jsme končili hluboko po půlnoci. V neděli proběhlo finálové kolo pokeru a po vyhodnocení soutěží jsme se rozjeli k domovům.

A jak jste si vedli z pohledu korunkového?

  1. Pepin - 640 korunek
  2. Mára Pivoplaz - 630 korunek
  3. Zuzana - 590 korunek

Další výsledky bez pořadí: Maple - 530 korunek, Mydli - 520 korunek, ibišek a Dexy - 500 korunek, Luciferka - 470 korunek, Psycho a Limoges - 450 korunek, Rudík - 430 korunek, Jarka - 420 korunek, Pudl a Fanthomas - 400 korunek, Sova - 390 korunek, Zdenička - 360 korunek, Mlejňas - 300 korunek, Vladěnka - 240 korunek, Jájuš - 230 korunek, Radimek - 170 korunek. Prvním třem se korunky, dle pravidel, zdvojnásobí.

Ve stopařské galerii již najdete fotky z této akce.

Poděkování za pomoc s kempem patří: Psychovi za výlet a za objednání, vyzvednutí, vychlazení a dovezení (a nevypití) amerických piv na welcome drinky, Pepinovi za organizaci pokerového turnaje, Rudíkovi za zajištění a dopravu sudů s pivem a za vyzvednutí a přivezení torza narozeninového dortu ROFL , Limogesovi za účast a pomoc s organizací, Pudlovi za ochotný odvoz některých stopařů a za trpělivost při marném čekání na telefon. Všem ostatním, jako vždy, už po desáté, za účast, bezproblémový průběh, kopec srandy, a za vzornou reprezentaci pivních stopařů.

Za to vše vám společně s Mokosh děkujeme.

Přátelé a to je vše. Derniéra tradičních pivních kempů proběhla vesele. Ale nebojte se, za námi přicházejí jiní, mladší, ty tu káru potáhnou dál Good .

Napsal(a) Tým Pivní stopy číst dál

Nová Pivní stopa...

Čer
29

27. 9. 1941 přijel do Prahy říšský protektor SS-Obergruppenfürer Heydrich. 27. 5. 1942 byl zraněn a 4. června 1942 v 4.30 zemřel. 27. 5. 1942 byl vyhlášen výjimečný stav na celém území protektorátu Čechy a Morava. 28. 5. 1942 zahájili nacisté popravy. 10. 6. 1942 srovnali se zemí Lidice a 24. 6. 1942 Ležáky. Na základě atentátu byla Brity 5. 8 1942 zneplatněna Mnichovská dohoda…

více se dočtete v brožurce

Nová Pivní stopa je v pořadí dvoustá šestá a její název zní Operace Anthropoid: odplata, jejím autorem je Maple, tak neváhejte a vyrazte na tuto novou pivní stopu. Brožurku můžete získat objednáním na tukky@seznam.cz.

Napsal(a) Tým Pivní stopy číst dál

Pozvánka na 61. stopařskou hospodu

Čer
22

Stopaři, přátelé, opilci,

srdečně vás zvu na šedesátou první stopařskou hospodu, která bude ve znamení piva a nevážné turistiky...

Večírek se uskuteční jako vždy poslední čtvrtek, tedy 27.6.2024 od 18:00 hod. opět v Turnovské pivnici ve Vršovicích - na adrese Vršovická 1220/80, stůl Pivní stopy. Doražte prosím pokud možno v hojném počtu. Těšit se můžete na zajímavosti z oblasti turistiky, zejména našeho nejslavnějšího pochodu a možná se dozvíte i něco navíc (???). K dobré náladě přispějí piva z Měšťanského pivovaru Turnov...

Srdečně zve pepin...

Napsal(a) pepin-23 číst dál

Výlet do pivovaru Vítek z Prčice, po stopách prčického pochodu

Čer
21

Srdečně vás zveme na třetí výlet PL Kde se pivo vaří 3, který nás tentokrát zavede do pivovaru Vítek z Prčice v Sedleci-Prčici, který od roku 2010 vaří vynikající pivečka.

Protože vlaky jezdí v intervalu 4 hodin a po cestě není tak brzy otevřena žádná občerstvovací stanice dali bychom si nejprve úvodní seminář s krátkým kvízem a posléze pěší výlet do pivovaru. Sešli bychom se v sobotu 29.6.2023 v Praze na Hlavním nádraží od 8,30 hod před restaurací Rychlík (není třeba spěchat vlak odjíždí 9,46 hod, možno přistoupit v 9,51 hod v zastávce Praha-Vršovice) a přes Benešov s krátkou zastávkou a Olbramovice bychom se přesunuli do zastávky Heřmaničky, tradičního zastavení prčického pochodu. Kdo by nechtěl kvízeček (tentokrát na téma Pivovary Příbramska) a zastávku v Benešově možno jet z Prahy přímo v 10,46 přes Olbramovice).

Z Heřmaniček (příjezd cca 11:50 hod) bude následovat krátká procházka do pivovaru (po žluté cca 7km). Celá cesta bude průběžně zpestřována zajímavostmi a otázkami o prčickém pochodu. Pro zájemce s největší pravděpodobností prohlídka pivovaru a pro všechny tradiční hojná ochutnávka místních piv. Těšíme se na hojnou účast...

Kdo ví, že se výletu zúčastní, toho prosíme, aby se přihlásil v komentáři pod článek a dal vědět, kde se k výpravě připojí.

Děkuji, pepin-23

Napsal(a) pepin-23 číst dál

Pozvánka na X. stopařský kemp

Kvě
17

Přátelé, kamarádi, stopaři...

... i v tomto pro nás všechny jubilejním roce, kdy Pivní stopa slaví své desetileté výročí, je nachystán (spíše se chystá) také jubilejní desátý pivní kemp. A protože se letos sejdeme i v jiném termínu, než jste zvyklí (už za tři týdny), dovolujeme si vás pozvat opět do severních Čech, dokonce celkem nedaleko od místa loňského kempu, do obce Janská u České Kamenice. Ubytováni budeme ve Vlčím ranči Janská, kde si mezi koňmi budeme připadat jako na americkém západě. Očekáváni jste tedy v pátek 7. června v době od 14 do 17 hodin, prosíme všechny o včasný příjezd, první soutěž začne ještě před oficiálním zahájením kempu.

Tématem letošního kempu je western, vrátíme se do doby, kdy Ameriku křižovali kovbojové, indiáni, psanci i šerifové, soudci, dostavníky a první vlaky, prostě do doby, které se říká "divoký západ". Samozřejmě opět budeme soutěžit o hodnotné ceny, takže kdo bude chtít vyhrát některou ze tří hlavních cen, bude toho muset o této době a i o Spojených státech vědět co nejvíce. A opět jako loni, nemusíte biflovat žádné letopočty.

V pátek, tradičně, proběhne kulinářská soutěž a podobně jako vloni, bude téma volné. Prostě "stopařův majstrštyk alá western". Připravte tedy prosím cokoliv k pivečku, co se dá jíst studené i teplé, a čím budete chtít pohostit ostatní. Fantazii se meze nekladou, a jako každý rok, nejdříve proběhne soutěž v "uměleckém dojmu", a poté začneme teprve ochutnávat.

Sobotní výlet, opět pod taktovkou Psycha, nás po krátké procházce, možná po krátké jízdě vlakem (bohužel nám zavřeli kousek turistické cesty před Českou Kamenicí), čeká v České Kamenici Pivovar Kotouč, kde kromě oběda a konzumace piveček proběhne i exkurze do pivovaru. Poté se společně autobusem (nebo možná Pudl-taxíkem) vrátíme na ranč.

Letos máme na kempu i dalšího pomocníka, Pepina, který bude organizovat turnaj v klasickém pokeru. První kola tohoto turnaje proběhnou už v pátek, právě proto prosíme o brzký příjezd, v sobotu by se, tedy podle plánu, měla odehrát po příjezdu z České Kamenice semifinálová kola a závěrečný "turnaj mistrů" by měl proběhnout v neděli. Naše pravidla budou trochu upravena, hlavně z důvodů zjednodušení hry (bude to Pivní stopou Poker) a také trochu časové tísně. Vše vysvětlí Pepin na stopařské hospodě těsně před kempem.

Na celý víkend je tedy nachystán program, různé soutěže a také hlavní celovečerní soutěž alá videostop, s různými kvízy a vyprávěním o životě na divokém západě, která bude probíhat v pátek i v sobotu. V pátek se můžete těšit i na malé překvapení.

Cena kempu je letos 3290 Kč. V ceně je: 2x ubytování včetně poplatku obci, welcome drink, 2x bohatá snídaně formou bufetu (v sobotu alá amerika), exkurze s ochutnávkou v pivovaru Kotouč, cesta zpět autobusem, tričko, pamětní list s odznakem, soutěže s možností vyhrát hodnotnou cenu a možná i nějaké to překvapení. Jako vždy v ceně není žádné pojištění, na akci jedete na vlastní nebezpečí.

S sebou na barák: přezůvky a sklo na pivo. Důležité upozornění pro řidiče a vlastně pro všechny účastníky!!! Vjezd na pozemek ranče je zabezpečen branou, která se smí otevřít pouze pro vjezd auta, poté bezpodmínečně musí být zavřená. Proto před příjezdem na ranč volejte někomu z TPS (ano letos jsme mimořádně v plné sestavě), budeme vám chodit bránu otevírat. Nezapomeňte!!!

S pozdravem "Pivo, to je moje gusto!" se na vás těšíme v pátek 7. června od 14 hodin na Vlčím ranči Jasná.

Tukky, Mokosh, Limoges

P.S. v případě jakýhkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat, radši dřív než později. Děkujeme.

Napsal(a) Tým Pivní stopy číst dál

Pozvánka na 59. stopařskou hospodu

Dub
22

Přátelé, kamarádi, stopaři...

srdečně vás zveme na tento čtvrtek, tj. 25.4., v 18:00 hodin do naší staré známé Pivnice Na konečné na 59. stopařskou hospodu. Na programu máme nejen seznámení s pravidly letní soutěže (která se protáhne až do konce roku), pití piva či klábosení, ale hlavně seznámení s podrobnostmi 10. stopařského kempu.

Kdo chce tedy vědět, kam, kdy, v kolik, za kolik, co s sebou a co se bude dít na tomto jubilejním (a posledním) kempu, pro toho je účast takřka povinná.

Těšíme se na vaši hojnou účast.

Tukky a Mokosh
Napsal(a) Tým Pivní stopy číst dál

Pivovar Na Vývoji

Dub
15

Vlašimský minipivovar Na Vývoji vznikl v prostorách bývalé továrny, kde se od roku 1965 vyvíjely a vyráběly balicí stroje. Kočí, který nás do pivovaru přivezl, tu strávil celý svůj profesní život u svěráku.

Pivovar, který navázal na historii vaření piva ve Vlašimi, vznikl v roce 2018. Má výstav 2400 hl ročně a veškerá technologie, tedy dvounádobá varna, otevřené spilky i ležácké tanky, jsou české výroby.

Továrna byla citlivě rekonstruována, zůstaly zachovány některé industriální prvky. Interiér restaurace doplňují i takové předměty jako hodiny píchačky včetně karet nebo plynové masky.

Pivovar vaří spodně i svrchně kvašená piva, která uspokojí pivaře chutí i cenou. Postupně jsme ochutnali 10 Summer Ale za 34 Kč, 11 a 12 světlý ležák za 40 a 45 K, polotmavý speciál a pozůstatek z Velikonoc Vlašimskou zelenáctku za 33 Kč. Měli i Vlašimskou IPu.

Piva stáčejí i do PET lahví, a tak jsme neodolali a zakoupili Vlašimské 11 - jeden litr za 73 Kč, no nekup to!

Napsal(a) Zuzana číst dál

Stránky

Přihlásit se k odběru Pivní stopou RSS